понеділок, 18 лютого 2019 р.

Семінар генерації ідей

11 лютого 2019 року на базі методичного кабінету Новоархангельського районного центру по обслуговуванню закладів освіти відбувся  районний семінар генерації ідей учителів математики, які викладають в 11 класах, з проблеми: "Актуальні аспекти підвищення ефективності продуктивності навчання учнів з метою успішного проходження зовнішнього незалежного оцінювання з математики". 

     На сьогодні все більшим пріоритетом у школі стає підготовка високоосвіченої людини, здатної до творчої праці. При цьому модернізується система освіти, змінюються основні цілі навчання та виховання, переосмислюється роль учителя в навчальному процесі та вводяться відповідні корекції у його діяльність.
  Зовнішнє незалежне оцінювання повинно стати фактором забезпечення якості освіти, створити атмосферу співробітництва у відносинах між учнем і вчителем, підвищити взаємозалежність і стимулювати активність кожного з суб’єктів освітнього процесу. Як підвищити ефективність підготовки учнів до ЗНО з математики? Відповідь на це запитання намагалися знайти вчителі математики під час проведення семінару генерації ідей.
    Мета проведення: обговорення актуальних проблем підвищення якості математичної освіти,  поширення досвіду організації та проведення тестування, забезпечення методичного супроводу підготовки вчителя та учня до ЗНО, з’ясувати проблемні питання та шляхи їх вирішення: напрацювання практичного досвіду у виконанні задач по формуванню комунікативної компетентності учнів, відпрацювання з учителями навичок психологічної підготовки учнів до іспитів, підвищення їх впевненості в собі.
Завдання:
  • підвищити фаховий рівень учасників семінару з питань розвитку професійної компетентності та науково-методичного супроводу формування готовності вчителя щодо підготовки учнів до ЗНО;
  • обмінятися практичним досвідом впровадження сучасних технологій підготовки до ЗНО;
  • презентувати ефективні форми науково-методичної роботи з педагогічними працівниками, спрямовані на надання якісних освітніх послуг.
   Під час теоретичної частини методист МК Новоархангельського районного центру по обслуговуванню закладів освіти Шинковенко Світлана Володимирівна ознайомила педагогів з організаційно-методичними аспектами підготовки учнів закладів загальної середньої освіти до ЗНО з математики та проаналізувала результати ЗНО кожного закладу за останні роки.
   Практичний модуль семінару, складався із виконання тестових завдань у форматі ЗНО та роботи в групах, який сприяв підвищенню методичної компетентностей учителів.

    Ознайомилися з досвідом педагогічної діяльності учителя математики Новоархангельського НВК «ЗШ І-ІІІ ступенів-гімназія Ушкаленко Алли Петрівни, яка провела консультаційний практикум: «Вибрані питання розв’язування завдань ЗНО».

  Учасники семінару узяли участь у майстер-класі «Психологічний супровід учасників навчально-виховного процесу в період підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання з математики»
  Проведений захід сприяв підвищенню методичної компетентності та усвідомленню учасниками семінару себе й власної професійної діяльності як шляху до особистісного й професійного зростання.


Немає коментарів:

Дописати коментар